tisdag 5 juli 2022

Dvärgvädur rex. Vit blåögda.

Här kommer inom kort mer info om den unika rasen Dvärgvädur rex: Vit blåögd.

Nedan kan du se lite F.A.Q

Kommer min kaninunge förbli krullhårig?
Svar:
Nej! Inte lika lockhårig som när den är ung. Men i perioder, ofta på hösten tex, kommer pälsen på din dvv rex bli lite mer lockigt. 
En önskvärd rexpäls vid utställning (rasstandard) är näst intill rak med finfibrig underull. Den är mycket len och följsam. 
Hur gammal blir en rvv rex?
Svar: 
Ålder på din kanin varierar oerhört beroende på hur den lever (miljö) och vilka kostvanor den har. Men en välmående dvv med nyttigt foder kan leva i 10-13 år. 
Behöver en dvv rex bada eller särskild pälsvård?
Svar: 
Nej. Men visst kan du behöva tvätta leriga tassar eller torka lite om de går ute under höst/vinter. 
Behöver min dvv rex en livskamrat av samma art?
Svar: 
Nej och ja. Detta är nämligen en fråga som går att svara på först när man lärt känna just din kanin. En kanin är nämligen både ett flockdjur men också ett kolonidjur. Detta betyder att den kan trivas i samspel med sin egen art men den kan också vara en individ som har ett stort behov av att få vara ifred i sin "koloni". Detta märks mer tydligt när kaninen är könsmogen. Är den rastlös och ser uttråkad ut kan en vän vara smart att introducera. Men det är heller inte helt ovanligt att kaniner faktiskt trivs ihop med bara människor, eller andra djur. 
Det måste absolut inte vara en liten ras som kaninvän om man beslutar sig för att skaffa en till. 

Dvärgvädur rex. Vit blåögda.

Här kommer inom kort mer info om den unika rasen Dvärgvädur rex: Vit blåögd. Nedan kan du se lite F.A.Q Kommer min kaninunge förbli krullhår...